Pagina 1 van 1

Tips gevraagd over Vogelen in Noord-Oost Hongarije

Geplaatst: 04 mar 2015, 21:12
door Petra
Eind april gaan we een week naar Hongarije en logeren op Form Lator.
Ik heb al enkele reisverslagen gelezen, o.a. Die van Henk. Wie heeft nog tips? Waar moeten we echt naar toe?
Is de crossbil guide Hortobágy zinvol om aan te schaffen? Van wie mogen we die lenen of kopen?
Groet,
Petra Bolt en Pieter Tepper

Re: Tips gevraagd over Vogelen in Noord-Oost Hongarije

Geplaatst: 05 mar 2015, 18:08
door randomeda
Hallo,

Ik was in november drie dagen in Budapest en heb daarvan een dag gevogeld. Omdat ik weinig tijd had heb ik een gids ingehuurd via de onderstaande site. De betreffende gids was erg goed maar is gestopt vanwege prive-omstandigheden. Maar als de andere gidsen zo goed zijn, dan is het een aanrader. Ik zou voor een dag een gids huren, dan weet je de mooie/beste plaatsen en kun je er de rest van de tijd zelf heen gaan.
http://www.birdinghungary.com/guiding.html
groet

Michel

Re: Tips gevraagd over Vogelen in Noord-Oost Hongarije

Geplaatst: 05 mar 2015, 18:30
door Petra
Dank je Michel. Deze site had ik inderdaad al gevonden. Er staat nuttige info op. Wij overwegen de gids van Farm Lator nog.

Re: Tips gevraagd over Vogelen in Noord-Oost Hongarije

Geplaatst: 06 mar 2015, 20:51
door bacteria
Ik ben vorig jaar April in de Hortobagy e.o. geweest en heb zowel de super behulpzame Crossbillguide gebruikt (alle routes gelopen/gereden) en uiteindelijk ook met 2 afzonderlijke gidsen op stap geweest. Sakertour (http://www.sakertour.com/) is redelijk professioneel en zijn ook relatief duur maar je krijgt waar voor je geld. Vooral in het Hortobagypark erg handig (ivm vergunningen ed). Hungarobirds (http://www.hungarobirds.com/) zit wat zuidelijker (in Kisújszállás) en is ook een aanrader. Hij beheert vele interessante vogelkijkhutten om specifieke soorten te zien (speciale hutten voor bv Scharrelaar, Wielewaal, Keizerarend, Bijeneter, Roodpootvalk...etc. ) maar doet ook uitgebreide vogeltours. Succes! Michael