Excursies voorjaar 2018

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator: hdelange

Excursies voorjaar 2018

Berichtdoor MWolfs » 11 feb 2018, 23:07

Beste leden,

Het komende voorjaar staan er 4 excursies op de agenda. Voor 2 van deze excursies staat hieronder alvast de meest belangrijke informatie. Meer informatie over de excursies zal spoedig verschijnen op de website (onder de link "Excursies/lezingen" en dan "Excursies 2018"). Informatie over de andere twee excursies volgt later.

14 april: weidevogelexcursie in Wommels onder leiding van "weidevogelboer" Murk Nijdam (zie voor een impressie http://www.wommels.nl/images/stories/Ni ... vogels.pdf).
Er wordt om 12.00 verzameld bij winkelcentrum Kostverloren, J. van Ruysdaelstraat. Kosten bedragen € 5 per persoon, exclusief reis-/benzinekosten (voor meerijders).

26-27 mei: excursie naar het Bargerveen. In 2017-2018 zijn er in dit gebied grootschalige werkzaamheden uitgevoerd om de waterhuishouding te verbeteren, en zodoende verdroging van het gebied tegen te gaan.
Op 26 mei om 19.30 is er een lezing over het gebied en de aanwezige avifauna in Publiekszaal Het Veenland (Kamerlingswijk 83 O.Z., 7894 AJ Zwartemeer; kantoor Staatsbosbeheer). Aansluitend is er een nachtexcursie, en de volgende ochtend is er een ochtendexcursie. Dit alles onder leiding van boswachter en vogelaar Erik Bloeming.
Kosten bedragen rond de € 20 per persoon (afhankelijk van het aantal deelnemers kan het iets hoger of lager uitvallen). Deze kosten zijn exclusief een eventuele overnachting.

De excursie commissie
MWolfs
Vogelaar
Vogelaar
 
Berichten: 8
Geregistreerd: 18 maart 2015, 22:18

Keer terug naar Mededelingen, Excursies, Lezingen e.d.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten