Pagina 1 van 1

Geelgors

Geplaatst: 21 mar 2013, 20:54
door harmjan11
Hallo allemaal,

Zoals waarschijnlijk wel bekend is, is de Geelgors onze vogel van het jaar 2013. We hebben nu ook wat achtergronden en andere gegevens toegevoegd. Kijk daarvoor onder "vogel van het jaar" en geef al uw waarnemingen en andere wetenswaardigheden over deze prachtige vogel door.


Harm Jan Kiewiet

Re: Geelgors

Geplaatst: 21 mar 2013, 22:52
door martijn
Hoi,

Toch een kleine correctie. De geelgors is een zandgrondsoort en breidt zich nu langzaam uit ook op de klei. In de jaren vijftig kwam de soort ook niet voor in het westen. Wat misschien interessant is om te onderzoeken, waarom de soort moeite heeft met klei. Wat remt de soort af in kleigebied?

Groet
Martijn.

Re: Geelgors

Geplaatst: 26 mar 2013, 10:22
door zwaluw23
Hallo, ik wil toch even melden dat we hier voor het eerst sinds 1996 een Geelgors-paartje afgelopen voorjaar 2012 tm augustus dagelijks bij het voer hebben gehad, en dat de (dezelfde?) vogels hier weer zijn.
Misschien is er ook gebroed, maar daar heb ik geen bewijs van kunnen ontdekken, wel dat de dame minder vaak bij het voer aanwezig was dan meneer Geelgors in de broedperiode.
Wij wonen op klei-veen grond en in de wijde omgeving (landerijen) zijn geen veranderingen gepleegd, zoals b.v ingezaaide akkerranden e.d, daarom ben ik ook ontzettend benieuwd of het Geelgors-paartje ook deze zomer hier blijft 'wonen'.

Vr. groet
Gerda