Landelijke Dag 2015

hier kunt u oproepen, mededelingen, excursies, lezingen van anderen(derden) plaatsen.

Moderator:hdelange

Gesloten
Gebruikersavatar
Wilster
Vogelaar
Vogelaar
Berichten:192
Lid geworden op:03 mei 2003, 23:00
Contacteer:
Landelijke Dag 2015

Bericht door Wilster » 02 nov 2015, 13:53

De meesten zullen het inmiddels wel weten: de laatste zaterdag van november nadert (28 november a.s.) en dat betekent de jaarlijkse "Vogelaarsdag" (Landelijke Dag). Inmiddels het grootste jaarlijkse gebeuren voor vogelaars in Nederland. Ook dit jaar is het weer in de Reehorst te Ede. Voor wie er nog nooit is geweest, is het beslist een aanrader (sfeer, boekenaanbod, informatiestands, lezingen etc.).
Een verschil met voorgaande jaren is nu wel dat er voor het eerst entree wordt gevraagd. Voor leden/waarnemers van SOVON (en dat bent u natuurlijk al....) is het een bedrag van 5 euro. De Landelijke Dag is in de loop der jaren behoorlijk uitgegroeid en daarmee ook de kosten. Helaas heeft hoofdorganisator SOVON ook te maken gehad teruggelopen inkomsten door de mindere economische tijden en het is dan nu ook een goed moment om een bescheiden bijdrage te vragen aan de bezoekers. Er is meteen wel een gunstige regeling getroffen voor wie met de trein wil komen. Zie voor meer informatie onderstaande tekst van SOVON en de informatie op de SOVON-website.
De heel slimmen onder u hebben uiteraard al lang gebruik gemaakt van het nog goedkopere treinkaartje dat bij Kruitvat was (is?) te kopen: daarmee heb je meteen de 5 euro bespaart voor de entree.

Kom allen naar Ede op 28 november aanstaande!

Arjo Bunskoeke
lid ledenraad SOVON (district Groningen)

INFO TEKST SOVON:

Toegangsprijs: 5 euro!
Dit jaar vragen we voor het eerst entree. De toegangsprijs is vastgesteld op 10 euro. Leden en waarnemers kunnen gebruik maken van een fikse korting en betalen dan 5 euro.

Toegangsprijs? Het was toch altijd gratis?
De Landelijke Dag is de afgelopen jaren enorm gegroeid en trekt inmiddels meer dan 2000 bezoekers, die de dag steevast met gemiddeld een 8+ waarderen. De organisatie brengt uiteraard de nodige kosten met zich mee. Regelmatig vroegen bezoekers ons dan ook hoe Sovon zich dit kan veroorloven. Een goede vraag, want de tijden zijn veranderd, ook voor Sovon.
De laatste edities hebben we onder andere meer ingezet op sponsoren. We zijn erg blij met de organisaties die de dag financieel steunen. Ook onze medeorganisatoren (Nederlandse Ornithologische Unie en Vogelbescherming) en standhouders dragen een steentje bij. Echter, daarmee zijn we er nog lang niet en zo stonden we begin dit jaar voor het besluit om te breken met de traditie van een gratis dag voor iedereen.
De Ledenraad ondersteunde het besluit om een toegangsprijs te vragen. Ze hecht er wel aan dat waarnemers en leden, die dat willen, tegen gereduceerd tarief naar de Landelijke Dag kunnen komen.

Voordeel voor voorinschrijvers
Ben je van plan om naar de Landelijke Dag te komen, dan raden we je aan om je vooraf aan te melden. Dat is niet alleen gemakkelijk voor de organisatie, maar ook voor jezelf. Zo hoef je dan niet in de rij te staan om te betalen. Ook krijg je een gratis lot voor de Landelijke Dag Loterij. Daarmee maak je extra kans op onder andere een spiksplinternieuwe Meopta-kijker, die we verloten onder de bezoekers.
Tot slot kunnen alle voorinschrijvers die met de trein komen gebruik maken van een goedkope NS-dagkaart. Speciaal voor de Landelijke Dag zijn er kaarten verkrijgbaar voor slechts € 19,- (retour, vanaf elk station in Nederland). Hou je digitale brievenbus in oktober in de gaten, met meer info in de Landelijke Dag-uitnodiging en kijk op http://www.sovon.nl/ld.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast